آيا با دشمنان اسلام و دين مي توان مذاکره نمود؟ + نسيم معرفت

ساخت وبلاگ

نتيجه تصويري براي مرگ بر آمريکا


***نسيم معرفت***


سؤال :


آيا طبق آيات سوره طه و سوره قصص که ماجراي حضرت موسي ع و فرعون را بيان مي کند مي توان گفت که مذاکره با دشمنان اسلام و دين اشکالي ندارد ؟




اصل و اساس برنامه هاي انبياء بويژه آينن و تعاليم اسلام و دين پيامبر (صَلَّي اللهُ عَلَيهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)   بر بينش و معرفت و شناخت  و روشنگري و دعوت به توحيد است لذا همه انبياء (عليهم السلام ) مردم را به معرفت پروردگار و تسليم در برابر او فرا مي خواندند و اين اصل در همه حال از سوي انبياء دنبال مي شد چه آن زماني که  قدرت و حکومتي نداشتند(که غالبا چنين بود و انبياء قدرت و حکومت نداشتند) و چه آن زمان که قدرت و حاکميتي داشتند که مواردش بسيار اندک بود . اينکه خداوند امر مي کند که حضرت موسي  (عَلَيهِ السَّلامُ) با فرعون سخن بگويد اين مساله را نمي توان به عنوان مذاکره با فرعون قلمداد نمود بلکه با توجه به قدرت و غلبه فرعون بر مردم بني اسرائل و اينکه او نداي (أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلي آيه 24 سوره نازعات ) سر مي دهد  و طغيانگري را به حد اعلي رسانيد و  مردم را به انحراف و بردگي و بندگي خود  کشانيد ،  براين اساس  ، خداوند جهت شکستن سيطره و طغيانگري او و روشن شدن انحراف او نزد مردم ، به موسي  و  هارون (عليهما السلام)  مي فرمايد :اذْهَبا إِلي‏ فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغي  آيه 43 سوره طه.... * فَأْتِياهُ فَقُولا إِنَّا رَسُولا رَبِّکَ فَأَرْسِلْ مَعَنا بَني‏ إِسْرائيلَ وَ لا تُعَذِّبْهُمْ قَدْ جِئْناکَ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّکَ وَ السَّلامُ عَلي‏ مَنِ اتَّبَعَ الْهُدي آيه 47 سوره طه .*  قالَ سَنَشُدُّ عَضُدَکَ بِأَخيکَ وَ نَجْعَلُ لَکُما سُلْطاناً فَلا يَصِلُونَ إِلَيْکُما بِآياتِنا أَنْتُما وَ مَنِ اتَّبَعَکُمَا الْغالِبُونَ آيه 35 سوره قَصص . بسوي فرعون برويد که او طغيان کرده است 43 سوره طه  پس نزد او (فرعون) برويد و به او بگوييد که ما دو فرستاده از جانب پروردگار تو هستيم ، بني اسرائيل را با ما روانه کن و عذابشان مکن ، ما به تحقيق با معجزه اي از جانب پروردگارت آمده ايم و درود بر آنکس که ازهدايت پيروي کند .  آيه 47 سوره طه   * بزودي بازوان تو را بوسيله برادرت محکم ( و نيرومند ) مي کنيم ، و براي شما سلطه و برتري قرار مي دهيم و به برکت آيات ما ، بر شما دست نمي يابند شما و پيروانتان پيروزيد . آيه 35 سوره قَصص .


در اين آيات کاملا پيداست که حضرت موسي ع  و هارون ع  از طرف خداوند مأمور هستند که با حفظ و ملاحظه جوانب امور با فرعون احتجاج نمايند و با منطق و استدلال و ارائه اعجاز ، طغيانگري فرعون را کنترل کنند و در اين برخورد نيز استقلال و حريت و عزت خود را به فرعون نشان دادند . پس  مي توان برخورد موسي ع و هارون ع با فرعون را به عنوان يک  مناظره و احتجاج بارز تلقي نمود تا حقيقت بر مردم بني اسرائيل و ديگران روشن گردد . به اين نکته نيز بايد توجه داشت که  با توجه به اينکه فرعون از يک قدرت و حاکميت فوق العاده اي  برخوردار بوده  و طبعا برخوردهاي موسي ع و هارون ع با فرعون در جامعه آن زمان بازتاب  مي داشت لذا اين محاجَه و احتجاج  با فرعون اثر گذار بوده و حضرت موسي در اين باره نهايت استفاده را نمود و خيلي حقايق را براي مردم آن زمان و حتي خواص فرعون  و ديگران روشن نمود  تا جايي که سَحَره فرعون که در سحر بسيار ماهر بودند وقتي که اِعجاز حضرت موسي ع را ديدند با وجود همه تهديدهايي که از سوي فرعون اعمال مي شد به حضرت موسي ع ايمان آوردند و باکي از تهديد ها نداشتند .  از آيات 43 تا 73 سوره طه  و نيز از آيات 31 تا 41 سوره قَصص همين معني( مناظره و احتجاج بارز جهت روشنگري براي مردم و کنترل طغيانگري فرعون و ... ) استفاده مي شود .....


مذاکره با دشمنان اسلام و قرآن درصورتي که  مصلحت عمومي مسلمين اقتضاء نمايد با حفظ عزت و کرامت  فقط در شرايط خاصي جايز شمرده مي شود  و در غير آن جايز نيست .



سيداصغرسعادت ميرقديم لاهيجي


 


** آيت الله سيد اصغر سعادت ميرقديم لاهيجي

(انواع آيت الله؟!)نوشته ر...
ما را در سایت (انواع آيت الله؟!)نوشته ر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2nasimemarefata بازدید : 193 تاريخ : يکشنبه 17 ارديبهشت 1396 ساعت: 3:39